De Kiel 2
9206 BG Drachten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BEL NU 0512 - 51 02 95

Accoyahout, voor duurzame kozijn, ramen en deuren.

Hout is een onuitputtelijke grondstof, veelal afkomstig uit tropische bossen of plantages. De vraag naar duurzame (tropische) houtsoorten groeit echter sneller dan de aanwas ervan. Stelt u zich eens voor dat er nu een nieuwe houtsoort is die het mogelijk maakt de stijgende vraag naar hardhout af te remmen en tegelijkertijd bossen en tropische regenwouden spaart.

ACCOYA is het antwoord!

Accoya, het hout dat perfect is voor kozijnen, ramen en deuren met prestaties van het beste tropische hout en zelfs meer dan dat. Het chemische gemodificeerde hout is duurzamer dan Teak, reageert niet op water, kan dus niet rotten en is uitzonderlijk dimensiestabiel waardoor uitzetten en krimpen te verwaarlozen is. Verf blijft daarom ook veel langer goed, waardoor onderhoudstermijnen behoorlijk langer worden. Accoya is hout uit duurzaam beheerde plantagebossen en is FSC gecertificeerd.

Als lid van de ‘’TimmerSelectgroep’’ is Timboco Kozijntechniek gecertificeerd voor het produceren van Accoya kozijnen, ramen en deuren. Kozijnen waar ook de volgende generaties nog van kunnen genieten. Het beeld hieronder ‘Accoya duurzaamheid in beeld’ laat dat op fraaie wijze zien.

‘’ACCOYA, DUURZAAMHEID IN BEELD’’ Het beeld “’Accoya, duurzaamheid in beeld’’ is vormgegeven in een abstraherend figuratieve stijl. Het symboliseert het overdragen van een kozijn van de huidige naar de nieuwe generaties en geeft hiermee de duurzaamheid van het materiaal aan. Door het milieuvriendelijke acetyleerproces wordt de kwaliteit van het hout verbeterd en beschermt accoyahout zichzelf. En zo dus de mens en zijn milieu. Het overkappende deel van het beeld drukt deze bescherming uit. Met dit beeld is de relatie tussen kunst en techniek te zien.

Joop van Bergen

 
 
 

De Kiel 2, 9206 BG Drachten
T (0512) 51 02 95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WAAROM TIMBOCO

  • Oog voor milieu
  • Eigen timmerfabriek
  • 35 jaar ervaring
  • Zowel losse delen als prefab
  • Flexibel en kundig