De Kiel 2
9206 BG Drachten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BEL NU 0512 - 51 02 95

Kozijnen en deuren worden al sinds mensenheugenis gemaakt van hout. Dat is logisch, want hout is een gemakkelijk te onderhouden natuurproduct met een mooie, warme uitstraling en heeft zich door de eeuwen heen bewezen als duurzaam en betrouwbaar. Kozijnen en deuren, gemaakt van hout zijn in alle stadia van de gebruikscyclus de beste keus. Of het nu om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft duidelijke voordelen ten opzichte van alle andere gebruikte materialen. Hout heeft een uiterst lage emissiewaarde, is CO2 neutraal, brandveilig, sterk en heeft een hoog isolerend vermogen.

waarom hout

Door het NBVT is een rekenmodule ontwikkeld, die ons in staat stelt om de CO2 opslag te kunnen berekenen. Door houtsoort en gebruikte hoeveelheid te kiezen is binnen een paar minuten te zien hoeveel CO2 wordt opgeslagen in houtproducten. Ook wordt een vergelijk gemaakt met andere grondstoffen, zodat duidelijk wordt wat de positieve bijdrage van hout is met betrekking tot CO2-emissie in de bouw. De uitkomsten geven tevens weer hoeveel tijd Europese bossen nodig hebben om deze hoeveelheid CO2 vast te leggen. 

Wilt u meer info over dit item? Klik dan op onderstaande link van NBVT (Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie)
http://nbvt.nl/hout/waarom-hout

 
 
 

De Kiel 2, 9206 BG Drachten
T (0512) 51 02 95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WAAROM TIMBOCO

  • Oog voor milieu
  • Eigen timmerfabriek
  • 35 jaar ervaring
  • Zowel losse delen als prefab
  • Flexibel en kundig