De Kiel 2
9206 BG Drachten
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BEL NU 0512 - 51 02 95

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

maatschappelijk verantwoord ondernemen

 

Meer info volgt z.s.m.

Kozijnen en deuren worden al sinds mensenheugenis gemaakt van hout. Dat is logisch, want hout is een gemakkelijk te onderhouden natuurproduct met een mooie, warme uitstraling en heeft zich door de eeuwen heen bewezen als duurzaam en betrouwbaar. Kozijnen en deuren, gemaakt van hout zijn in alle stadia van de gebruikscyclus de beste keus. Of het nu om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling gaat, hout heeft duidelijke voordelen ten opzichte van alle andere gebruikte materialen. Hout heeft een uiterst lage emissiewaarde, is CO2 neutraal, brandveilig, sterk en heeft een hoog isolerend vermogen.

waarom hout

Door het NBVT is een rekenmodule ontwikkeld, die ons in staat stelt om de CO2 opslag te kunnen berekenen. Door houtsoort en gebruikte hoeveelheid te kiezen is binnen een paar minuten te zien hoeveel CO2 wordt opgeslagen in houtproducten. Ook wordt een vergelijk gemaakt met andere grondstoffen, zodat duidelijk wordt wat de positieve bijdrage van hout is met betrekking tot CO2-emissie in de bouw. De uitkomsten geven tevens weer hoeveel tijd Europese bossen nodig hebben om deze hoeveelheid CO2 vast te leggen. 

Wilt u meer info over dit item? Klik dan op onderstaande link van NBVT (Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie)
http://nbvt.nl/hout/waarom-hout

Timmerfabriek Timboco is zowel FSC als PEFC gecertificeerd. FSC en PEFC streven allebei hetzelfde doel na, namelijk: Bossen duurzaam beheren en exploiteren, en daarmee de bossen langdurig in stand houden en behoeden voor vernietiging. Beide keurmerken hebben drie pijlers waarop het beleid is gebouwd, te weten: sociaal, economisch en milieu vriendelijk.

Certificerende instellingen:
Beide keurmerken maken gebruik van onafhankelijke partijen die certificeren, de certificerende instellingen. Deze zijn geaccrediteerd, oftewel toegelaten door de FSC en PEFC om dat werk te doen. Bij Timboco is dat Control-Union.

Timboco onderschrijft dit doel van deze instellingen van harte. Hoe meer gecertificeerd hout er wordt gebruikt des te beter dat is voor de bossen en hun bewoners, zowel de mens als dier. Wij streven er naar om op korte termijn 100% gecertificeerd hout te gebruiken.

Timboco B.V. is:
FSC gecertificeerd onder nummer: CU-COC-800336
PEFC gecertificeerd onder nummer: CU-PEFC-800336.

Meer weten over FSC of PEFC?
Kijk op de website www.fscnl.org of www.pefcnederland.nl

Passief bouwen in ‘Selekt’ HSB elementen Naast de ‘passief’ kozijnen van de timmerselektgroep is er nu ook de ontwikkeling van de Passief ‘selekt’ HSB elementen.

De houtskeletwanden kunnen geleverd worden in vele afwerkingen en met een Rc waarde van Rc =0,4 tot Rc = 9,5. Van traditionele isolatie tot inblaasisolatie.

U geeft aan welke Rc waarde nodig is en wij stellen uw wanden samen. Zo is het ook mogelijk te werken met een speciale leidingruimte met geïntegreerde kabelgoot. Of kunnen we uw wanden voorzien van onderhoudsarme gevelbekleding, zoals Accoya delen of Nobelwood. Om ruimte te winnen is het zelfs mogelijk uw wanden in de fabriek te voorzien van ‘’metselwerk’ Zowel voor Renovatie als Nieuwbouw kunt u een beroep doen op de snelheid, kwaliteit en duurzaamheid van deze innovatieve “Selekt’’ houtskelet concepten.

Op de permanente kennis en congrescentrum Innovatie Centrum Duurzaambouwen = ICDubo te Rotterdam is bovenstaande Selekt-houtskeletbouw wand te bewonderen. (www.icdubo.nl)

De TimmerSelekt groep is een groep van 12 timmerfabrieken die al 20jaar samenwerken aan innovatieve, kwalitatieve en duurzame kozijnen en houtskelet onderdelen. Timboco heeft zich gespecialiseerd in de productie en montage van deze Selekt HBS elementen.

Bij de houtskelet afdeling van TIMBOCO kunt u terecht voor allerlei oplossingen in houtskelet. Middels een goed georganiseerde planning, gedegen tekenwerk en werkvoorbereiding en een goed geoutilleerde productiehal zijn we in staat vele vormen van houtskeletbouw te produceren. Zowel complete als gedeelten van woningen (zoals gevels, binnenwanden, vloeren, daken en dakkapellen kunnen door ons in alle vormen en hoeveelheden worden geproduceerd.

Met de kennis die we in huis hebben is geen enkele uitdaging ons te groot. Samen met de afdeling Kozijntechniek zijn we in staat complete afgewerkte gevels, gevelvullende elementen en dakkapellen te leveren die zijn voorzien van kozijnen met of zonder glas en diverse buitenbekledingen. Onze leveringen strekken zich uit over geheel Nederland. Uiteraard moeten de producten voldoen aan de geldende eisen van KOMO en SKH om zo met een verzekerde garantie geleverd te kunnen worden.

 

houtskeletbouw  houtskeletbouw

 
 
 

De Kiel 2, 9206 BG Drachten
T (0512) 51 02 95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WAAROM TIMBOCO

  • Oog voor milieu
  • Eigen timmerfabriek
  • 35 jaar ervaring
  • Zowel losse delen als prefab
  • Flexibel en kundig